Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Το ιστολόγιό μας!!!


Είμαστε μια ομάδα μαθητών του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου που ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα το ΑΛΑΤΙ.
Αν και το αλάτι δεν είναι τρόφιμο, είναι ένα υλικό εντελώς απαραίτητο για τη ζωή των ανθρώπων. Αυτή του η ιδιότητα το έκανε υλικό πολύτιμο και άρα προσοδοφόρο γι αυτούς που το είχαν. Έτσι συσσωρεύτηκε πλούτος και αυτός ο πλούτος έδωσε τη δυνατότητα να φτιαχτούν πλούσιες πόλεις με όμορφα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Κάποιες πήραν το όνομά τους απ’ αυτό.
Σήμερα το υλικό αυτό άλλαξε χρήσεις και έχασε την αξία που είχε άλλοτε. Άφησε όμως πίσω του χνάρια που σημάδεψαν την ιστορία. Αυτά τα χνάρια έχουμε σκοπό να ψάξουμε. Αυτό το πολιτιστικό κομμάτι θα μελετήσουμε τη χρονιά αυτή. Σε αυτό το blog θα δείξουμε τη δουλειά μας. Ελπίζουμε να «κεντρίσουμε» το ενδιαφέρον σας και τελικά όλοι μαζί να ανακαλύψουμε μερικά παραπάνω, άγνωστα στοιχεία για την ιστορία του είδους μας πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Σας ευχαριστούμε που μας «παρακολουθείτε»!!!!

7 σχόλια:

  1. ευχαριστουμε για τις γνωσεις που θα βοηθήσετε τα παιδια μας να αποκτησουν και εμας μαζι τους
    καλη αρχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας παρακαλώ ψάξτε και για τις αλυκές Αναβύσσου. Κάποτε λειτουργούσαν, τις θυμάμαι παιδί, σήμερα αναξιοποίητες μετά την απαλλοτρίωση (το 1968; δεν θυμαμαι καλά)μοιάζουν με σεληνιακό τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλη αρχη κυριε Φιωτακη μαζι και η αξιολογη ομαδα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλη αρχη κυριε Φιωτακη στο προγραμμα με την τελεια ομαδα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=tEvd-s2vkyc

    με τιτλο
    Himalaya movie trailer.
    Προκειται για την ταινια ΙΜΑΛΑΙΑ
    περιπετεια για την πωληση αλατιου.
    του περιφημου αλατιου των ιμαλαιων.
    δειτε την αξιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλη συνεχεια στο πολυ ενδιαφερον πραγραμμα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή